СИТЕ КАТЕГОРИИ
ВКУПНО 6297 ПРОИЗВОДИ
Навигација

IONICKISS Medium Blue Head-резерни глави

brands

SKU: IONK-07

ден

Нема залиха

IONICKISS интерзаменлива глава за четка

Нема залиха
Додади во Омилени
Додади во Омилени
Додади во Омилени
Додади во Омилени
SKU: IONK-07 Категорија:

Опис

Јонска моќ

Сè во природата има свој поларитет, различните поларитети се причината зошто површината од забите привлекува дентален плак и на кој начин тоа се задржува на забите преку јонската врска.

Докажано со клинички студии

Со користењето на јонизираната четка за заби свесно и редовно на секојдневна база, лицето кое го прави тоа може значајно да отстрани повеќе дентален плак отколку со останатите четки за заби.

Произведено во Јапонија Јапонската компанија Ionic Corporation

Ionic Corporation е компанија со фамилијарна традиција која што го гради својот успех врз уникатна патентирана технологија за јонизирано чистење на забите.

Како функционира IONICKISS јонизираната четка за заби?

Сè во природата има свој поларитет базиран врз јони. Денталниот плак има позитивно наелектризирани јони (+), а површината на забите има негативен поларитет (-). Различните поларни наелектризирања се причината зошто површината на забите привлекува забен плак и заради тоа се приспојува на забите со помош на јонската врска која се создава.

IONICKISS јонизираната четка за заби создава негативни јони и го насочува нивниот проток помеѓу јонизираната четка за заби и забот. Јонизацијата што се случува ја раскинува јонската врска помеѓу забниот плак и забот, со тоа што го оттргнува забниот плак од површината на забите кон главата од четката. Ова ќе ги направи вашите заби почисти и поздрави. Докажано е со клинична студија дека IONICKISS четката за заби е многу поефективна од останатите обични четки за заби.

ЧЕТКИ – IONICKISS четките за заби се направени од материјали со врвен квалитет.

 1. Квалитетните влакна ја отстрануваат секоја нечистотија.
 2. IONICKISS интерзменливи глави за четките за заби – Овозможуваат долготрајност на вашата јонизирана четка за заби. Кога се истрошени, едноставно заменете ги со нови и вашата јонизирана четка за заби е подготвена за употреба исто како првиот ден кога сте ја набавиле.
 3. ЛЕД светло – Информација за статусот на батеријата. Батеријата трае најмалку 1 година со секојдневна употреба.
 4. IONIPAD (металната лента) – Тоа е местото каде личноста која ја употребува јонизираната четка за заби треба да го допира со наводенет/а прст/рака за да се овозможи создавањето на јоните кои потоа ќе ја раскинат јонската врска помеѓу површината на забите и забниот плак и со тоа поефикасно ќе ги исчистат забите.
 5. Копче за проверка на батеријата – Притиснете го копчето за проверка на батеријата еднаш до два пати во текот на неделата за да проверите дали батеријата е активна.

Поздрави и почисти заби благодарение на јонизацијата. Не е потребна употребна на паста за заби. Погодна за употреба на лица кои користат забни протези. IONICKISS јонизираната четка за заби создава негативни јони и го насочува нивното движење помеѓу четката за заби и забите. Процесот на јонизација кој се создава ја раскинува јонската врска меѓу нив.

Докажано со клинички студии. IONICKISS јонизираната четка за заби создава негативни јони и го насочува струењето помеѓу четката за заби и јонизацијата од забите со што се прекинува јонската врска помеѓу нив.

Клинички докажано Отстранува дентален план за 48% поефикасно од обичната четка за заби.

Може да се употребува и без паста за заби Ефективна во отстранувањето на забниот плак и без употреба на паста за заби.

Моќта на јоните Поздрави и почисти заби благодарение на јонизација.

Интерзаменливи глави за четката за заби Широк спектар на интерзаменливи глави за четката за заби.

Што е IONICKISS?

Забниот плак, а потоа и забниот камен се двата најголеми проблеми во оралната хигиена. Бактериите што ги содржи забниот плак произведуваат киселини кои полека го нагризуваат емајлот на забите и кога го прават тоа подолго време предизвикуваат штета врз забите. Плакот исто така штети врз поврзувањето на забот врз коската – го напаѓа периодонтиумот. Периодонтиумот претставува ткиво кое го поврзува коренот од забот со коскената база и продолжува да го поврзува телото од забот со вилицата. Акумулираниот забен плак што не се отстранува може да се минерализира, наталожи, да смени боја и да се претвори во забен камен.

Со јонизираната четка за заби, твоите заби ќе бидат за 48% почисти дури и на тешко пристапните места. Плус без потребата да се користи паста за заби.

Клинички е докажано* дека IONICKISS четката за заби е поефективна од обичната четка за заби и корисниците кажуваат дека имаат почисти и помазни заби без наслаги од забниот плак кога го посетуваат нивниот стоматолог.

IONICKISS четката за заби е неспоредливо најдобар сојузник во борбата против забниот плак. Патентираната јапонска технологија предизвикува забниот плак да биде отстранет од површината на забите слично на начин како функционира магнет.

Јапонски Врвен Квалитет Made in Japan.

Дополнителни информации

brands

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Спореди