30 меки желатински капсули

Додаток на исхрана кој содржи масло од алгата Schizochytrium sp.

Содржи средство за засладување.

NBL ALGAE OIL е производ наменет за бремени жени и доилки, бидејќи употребата на DHA за време на бременост и доење придонесува за нормален развој на мозокот и очите кај фетусот и доенчето. Корисните ефекти врз фетусот и доенчето се постигнуваат со дневен внес на 200 mg на DHA (докозахексаеноична киселина)